• darkblurbg

Boer zoekt Vrouw. De laatste aflevering

Gepubliceerd op: 14-05-2020

Wat zullen we het gaan missen. Boer zoekt Vrouw. Heerlijke tv. En wat een mooi einde!!! Wow, Jan en Nienke! Haar twijfels zijn weg. Ze gaat ervoor. Ze is echt verliefd en ziet zichzelf over een paar maanden helemaal op de boerderij. Yes! En Jan is zo blij. Wat was het spannend voor hem. Hij sprak het vaak uit. Hij was er onzeker van. Die Jan. Wat ontzettend fijn he. Wat zaten ze daar ook fijn samen op de bank bij Yvon. Prachtig stel. Hoop dat ze een hele mooie toekomst tegemoet gaan.

Fijn trouwens Yvon dat we je nu zoveel zagen. Ik geniet altijd van de vragen die je stelt en de opmerkingen die je maakt. Je legt altijd zo goed en snel de vinger op de zere plek. Op zo’n opbouwende manier. Super. Daar hebben veel mensen wat aan.

En Willem!! Wat was het leuk geweest als we je iedere week hadden kunnen zien. Ik heb vaak aan je gedacht. Wat ben je een bijzondere man. Zo authentiek. Prachtig. Ze kunnen zo een serie over jouw leven maken. Je had maar 6 brieven. Het hoeven er helemaal niet veel te zijn. Ik dacht al, deze dames kiezen bewust voor jou. Jij bent een heel pure kerel. Het gaat vast slagen. En hoe! Wat een leuke vriendin heb je!! Je hebt haar heel traditioneel verkering gevraagd. Ze heeft ja gezegd. Het is nog even uit geweest. Maar, ze is weer in je leven! En hoe!! Wat een leuke meid is Rieneke. En wat een lol hebben jullie samen. Heerlijk!! Over een jaar of 3 wil ze met je trouwen. Jij zet het vast in je agenda, met een lach. Super voor jullie!

Bastiaan en Milou. Nog altijd stralend verliefd. Wat mooi. Ook zo mooi te zien hoe jullie de connectie samen vinden. Echte gesprekken samen voeren. Ik zie een andere man dan in de logeerweek. Je begon met je hele waslijst aan eisen. Wat je allemaal wenste en wilde. En persé geen lange afstand relatie. Maar je werd meteen gevangen door het filmpje van Milou. En zij door jou. Als een instinct. Jullie hebben een grote hobbel te nemen vanwege de afstand. En zij liever niet in Zeeland wil wonen. Maar voor de liefde heb je wat over, vooral als die er echt is. Dan vind je er samen een weg in. Dat doen jullie heel mooi. En op een positieve manier. Dat is heel belangrijk in een beginnende relatie.

Je ziet namelijk vaak dat mensen o.b.v. de feiten een partner willen kiezen. Veel te vaak bespreken mensen al heel snel over praktische zaken of dat wel bij elkaar past, en past dat niet, dan gaan ze verder in hun zoektocht. Jammer want het gaat er vooral om of het op persoonsniveau echt past. Dan maken veel praktische verschillen niet meer uit. Als je die maar samen wilt oplossen tenminste. Gelukkig hebben Bastiaan en Milou niet teveel over de praktische verschillen gesproken. Ze wisten het van elkaar. Maar voelden de liefde en zijn daarvoor gegaan. En ze blijven met elkaar praten. Heel goed. Nu gaan ze er beide voor. Milou sprak het ook uit dat ze toch de stap gaat maken om naar hem toe te gaan. Maar dan moet het huis wel wat meer ook haar huis worden. Heel logisch. Geven en nemen. Dan komt helemaal goed. Fijn voor hen!

Annemiek wil nu ook op basis van de feiten een man gaan kiezen. Ze heeft een nieuw oproepje gedaan. Ze zoekt een man die workaholic is en die in de toekomst bij haar wil komen wonen. Ik denk niet dat ze daar te veel op moet letten. Natuurlijk moet hij haar passie voor haar werk kunnen begrijpen. Haar zelfstandigheid gunnen en dat hij haar de boerderij laat runnen. Ik denk dat ze die ruimte ook nodig heeft. En ik snap dat het geen saaie man moet zijn met een 9 tot 5 mentaliteit. Maar een workaholic….. ach waarom. Als hij jou maar begrijpt Annemiek en jij hem en jullie je fijn bij elkaar voelen. Want daar gaat het om.

Fijn te zien dat Annemiek geen spijt heeft van dit avontuur. Ik denk dat het haar veel gebracht heeft. Ze leert zichzelf veel beter kennen. Ze vertelde heel eerlijk over haar jeugd hoe haar moeder op haar 7e kanker heeft geregen. Ze is toen een zelfstandig leven gaan leiden en is alle problemen zelf op gaan lossen. Ze wilde niemand tot last zijn. Door alles alvast in haar hoofd op te lossen en het dan pas te bepreken. Ze heeft nu ook gezien hoe belangrijk het is om wel het gesprek aan te gaan en niet te wachten. Dan zullen mannen ook het gesprek met haar aangaan. Het zal vast goed zijn voor Annemiek deze stappen voort te zetten door haar echte zelf beter te leren kennen en opener te worden. En dan vindt deze knappe boerin vast en zeker over een paar jaartjes haar man.

Nou, bijzondere Geert zat ook op de bank bij Yvon. Had ook nu niet veel zin iets van zichzelf te laten zien. Was zeer tevreden over zichzelf na de beelden. Nou, fijn voor hem. En hij heeft een vriendin gevonden vertelde hij. Ik hoop dat ze het goed hebben samen. En gelukkig voor Angela is het niks geworden en kan ze op zoek naar een man die goed en lief voor haar is!

Geert-Jan. Och lieve man. Wat jammer….. Het is dus niks geworden met Karine. In het begin van deze aflevering leek het nog even hoopvol. Ze zette ook stappen naar jou toe. Maar na de vakantie heeft ze zich dus terg getrokken. En is ze erachter gekomen dat je nog contact had met Jacqueline. Oh… Geert-Jan. Niet handig! Je kunt zo moeilijk kiezen. Maar wat jammer dat je niet direct voor Jacqueline hebt gekozen. Dan waren jullie er samen heel anders ingestapt. En was het misschien wel wat geworden. Dan had ze zich ook eerste keuze gevoeld en niet tweede keuze. Wat zonde kerel. Ik ben toch zo benieuwd waarom toch je voor Karine hebt gekozen. Maar goed. Het is niet anders. Ik hoop van harte dat je je vrouw vindt. Want je hebt zoveel liefde te geven. En wat een humor heb je met je verkleedpartijen. Zoek gewoon, een leuke en lieve vrouw. Die echt bij je past. En anders schakel je mij maar in. Dan help ik jou en dan zul je haar vast en zeker vinden!

Dan de mannen die we helaas niet hebben gevolgd. Ik had graag de zoektocht van Frans willen volgen. Nu is het erbij gebleven voor hem. Geen stok achter de deur om te gaan daten. Hij heeft na een lang huwelijk aan zijn vrouw verteld dat hij op mannen valt. Yvon had geregeld dat zijn huis vol met mannen was. Alle briefschrijvers waren er. Wat leuk  Toen was hij al wat afwachtend. Maar hij moest natuurlijk wel stappen ondernemen. Al die mannen gingen er anders met elkaar vandoor. Benieuwd of er ook stelletjes uit voort zijn gekomen. Daarna kreeg hij het aan zijn hart en had hij geen puf. Dus nu staan al die leuke mannen in de koelkast en de diepvries. Kom op Frans! Het gaat niet vanzelf. Bel ze op, al is het corona tijd, ze zijn er nu klaar voor! Straks zijn ze onder de pannen en kun je opniuew beginnen.

Ook Ronald, die stralend naast zijn Evelien zit, geeft je die tip. Hij heeft het met beide handen aangepakt. Is lekker aan het daten gegaan. Hij was onzeker over zichzelf. Dacht dat de vrouwen nooit op hem zouden komen maar altijd eerder op een ander. Doordat Evelien op hem had gereageerd, was die angst een beetje weg en durfde hij het wel aan. Gelukkig. Door deze bevestiging ging hij er voor. En wat blijkt ze een leuke en stoere meid te zijn die helemaal bij hem past. Zijn leven is erdoor veranderd vertelt hij. Hij is zoveel zelfverzekerder en gelukkiger. Wat een beetje bevestiging kan doen. Hartstikke mooi!

En John en Johan. Wat zijn jullie aardige kerels. Een hart van goud. Wat jammer dat het nog niet geslaagd is jullie vrouw te vinden.

Johan vertelt dat hij vroeger nooit op de vrouwen afstapte, nu heeft hij weinig actie ondernomen omdat zijn hond is overleden en nu is het Corona tijd. Johan, volgens mij moet je alles loslaten en ervoor gaan. Je hebt nu de brieven in handen. Deze vrouwen vinden jou leuk. Wat er ook gebeurt, ga ervoor. Wacht niet af, stel niet uit. Neem het heft in handen en versier die dames!!

Dat geldt ook voor John. Erop af. Dat vinden vrouwen ook leuk. Een man die het heft in eigen handen neemt en niet afwacht.

Wat is dit toch een mooi programma. Schitterend om te volgen. Ook heel boeiend. Ook is het heel leerzaam voor veel mensen die zelf bezig zijn om hun juiste partner te vinden. Met diverse cliënten heb ik ook verschillende mensen van Boer zoekt Vrouw als voorbeeld genomen hoe je iets wel of niet kunt aanpakken. Ook zij hebben hiervan geleerd. En vinden hierdoor makkelijker hun eigen partner.

Ik kijk alweer uit naar het volgende seizoen. Jullie vast ook! En hartstikke leuk dat jullie hebben meegelezen.