• darkblurbg

De soap van Boer Zoekt Vrouw

Gepubliceerd op: 22-04-2020

De soap van Boer Zoekt Vrouw ging zondag verder. Waar en bij wie zal ik beginnen??

Annemiek en Erik! Ohohoh. Blijft bijzonder hoor. Yvon is in alle vaart naar hen toe geracet. Probeerde uit alle macht nog wat te redden. Erik is vast door de crew nog even vastgehouden. Yvon legde uiteraard meteen de vinger op de zere plek bij Erik of hier überhaupt over gesproken is, over het probleem dat hij een uur verderop een bedrijf heeft. Nou nee…. Moeten jullie dat dan toch niet eventjes doen? Ja, ok Yvon. Dus Erik alsnog naar Annemiek. Maar verdikke Erik! Nou liet je je weer met een kluitje het riet in sturen! Je zegt weer alleen maar ja en amen. En de aap kwam bij Annemiek uit de mouw. Eindelijk liet ze haar gevoelens toe. Ze huilde. Ik had met haar te doen. Ze is een kind van gescheiden ouders. En dat heeft haar blijkbaar veel gedaan, daarom noemde ze het nu ook. Daar zit dus haar angst. Dat wil zij nooit meemaken. Daarom wil ze de goede keuzes maken. Met haar verstand. En ze is een boerenmeid. Dus gewend om aan te pakken. Koeien melken, en door. En niet de tijd nemen om te praten en naar je gevoel te luisteren en zaken te bespreken. En nu snap ik waarom ze geen boer wilde. Dat heeft ze eerder meegemaakt met alle verdriet van dien. Verkering gehad met een boer. En dat kon dus niet, want geen van hen kon de boerderij opzeggen dus verkering uit met veel verdriet. Daarom durft ze Erik niet toe te laten. En gooit ze de deur dicht zonder ook maar 1 vraag te stellen. Dat vind ik dan niet handig. Maar mensen! Praat nou even!! Want verdikje, wat bleek uit het stukje na Boer Zoekt Vrouw. Dat Erik tijdens het radio interview zegt dat hij best zijn paardenboerderij had willen opgeven. Jongen!! Zeg dat dan!!! Verloren tijd voor iedereen op deze manier! Terwijl er dus wel mogelijkheden waren!!

Dan Geert. Oh wat ongemakkelijk…..!!! Zijn zoon die daar op de bank tv kijkt en gewoon blijft liggen ondanks alles wat er gebeurt! Ohohoh, wat onhandig! Ik vond het fair van Vera dat ze met Geert ging praten en eerlijk vertelde dat ze niet denkt dat er een liefdesrelatie in de lucht hangt. Wat super. Want hierdoor geeft ze Geert en Angela de kans om dit wel op te gaan bouwen. Maar jeetje Geert, wat was hij op zijn pik getrapt! Maar dat wilde hij niet toegeven. Hij pakte snel zijn verstand erbij. Vertelde haar dat hij dat ook zo zag en de kous was af. Vera bleef verbouwereerd achter. Geert, had je dat niet even uitgebreider met Vera kunnen uitspreken. En wat deed hij erna?? Lekker naast zijn zoon op de bank hangen en dat was het dan. Potverdikke, dacht ie vast. Daar hebben we Yvon ook nog. Moet ik gaan praten. En oké dan, dan ga ik wel met Angela op citytrip. Ja, zij is zo verstandig, vertelde hij! En Angela maar stralen daar naast Geert!! Ik heb ‘m dacht ze. Maar geen vonkje vanuit Geert hoor. Tegen zijn vrienden nog even over Vera praten. Maar niks over Angela. Wat sneu. Geen kusje, niks.

Nu we dan toch bij de Geerten zijn. Dan Geert Jan. Die lieverd. Wat was het weer gezellig met een lekker hapje en drankje. Wat is hij dol op beide vrouwen. Wat enorm grappig dat ie binnen kwam in zijn sjeik pak. Hij wil ze zo ontzettend graag allebei houden. Yvon! Ik hoop dat je Geert Jan komt helpen want hij weet het echt niet! Ik denk dat hij voor Jacqueline moet gaan. Ik denk dat zij het beste bij hem past. Ik ben heel benieuwd of hij ook die keuze gaat maken. Ik heb met hem te doen. Wat moeilijk voor hem.

Bastiaan! Oh wat was ik opgelucht dat hij toch nog een dagje vrij heeft gemaakt voor zijn vrouwen en zo slim is met hen beide apart wat te doen zodat ze ook even 1 op 1 konden kletsen. Elise werd zo onzeker. En Milou is een vechtertje, een winnaar. Zij eist de aandacht van Bastiaan op. Gelukkig maakt Elise het bespreekbaar en geeft Bastiaan eerlijk toe helemaal in de war te raken van die aandacht. Zijn hormonen gaan met hem aan de haal en hij kan niet meer nuchter nadenken. Terwijl hij dat wel wil, want ook hij heeft het nodige meegemaakt en wil nooit meer een latrelatie. Want vorige keren ging dat ook fout. Maar Bastiaan, net als Annemiek, waarom steek je dan juist je kop in het zand en maak je het niet bespreekbaar. Vraag die dames hoe ze het zien! Gelukkig heb je pittige tantes, die het zelf bespreekbaar maken. En daarbij spreekt Milou zelf al uit dat het waarschijnlijk vrij lastig wordt zo op afstand. Ze beseft dat ze zo misschien wel haar eigen ruiten ingooit. Ik denk dat het wel verstandig is, dit te bespreken. En vertelt Elise gelukkig duidelijk dat zij niet veel meer nodig heeft dan huisje, boompje, beestje. En dat heeft hij ook nodig denk ik. Dus Bastiaan, je bent heel bang dat het weer mis zal gaan. Maar als je nu alleen achter je hormonen aanloopt zal het mis gaan. Zoek de verbinding en praat. En dan zul jij de liefde met Elise vinden. Een leuke Zeeuwse meid. Dezelfde roots. Zij is een toppertje in mijn ogen en zal heel goed bij je passen.

Ah, en eind goed, al goed. Jan heeft zijn liefde in Nienke gevonden! Vera, je zei vorige week dat het niks uitmaakt dat hij een hele dag met haar praat en dat een paar minuutjes met jou voldoende zijn. Maar dat is echt niet zo. Hoe meer je met iemand praat, hoe meer connectie er ontstaat. En je verdrinkt natuurlijk sowieso helemaal in die schitterende ogen van Nienke. En ze lijkt mij ook nog eens heel lief. Dus logisch dat de vonk is overgeslagen bij Jan. Vera heeft het aangevoeld, er een slapeloze nacht van gehad en het direct bespreekbaar gemaakt en is vertrokken. Als ik haar was zou ik toch nog even afwachten en wel nog een dagje je best doen. Ga ook een hele dag met hem kletsen, dan weet je maar nooit. Wat heb je te verliezen? Want de klik is er vast wel even geweest. Maar goed. Heel erg mooi voor Nienke en Jan. Zij worden vast een hartstikke leuk koppel daar samen op de zorgboerderij!!

Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en de ontknoping van volgende week!!