• darkblurbg

Boer Zoekt Vrouw. 2e dag logeerweek. Liefde is de moeilijkste puzzel die er bestaat.

Gepubliceerd op: 04-04-2022

Boer Zoekt Vrouw. Ik vind het heerlijk om te volgen en schrijf er graag over. Hier een blog over de belevenissen tijdens de 2e dag van de logeerweek. “Liefde is de moeilijkste puzzel die er bestaat, ook al bestaat deze uit maar 2 stukjes.”.....

“Liefde is de moeilijkste puzzel die er bestaat, ook al bestaat deze uit maar 2 stukjes.” Wat een mooie en pakkende tekst van Sander die alweer de 2e dag bij Janine aan het logeren is. De liefde, het blijft iets magisch en ongrijpbaars. Aan de ene kant is het te beredeneren. Aan de andere kant helemaal niet.

Het is een gevoel. Maar gaat ook om rationele keuzes. Soms logisch. Soms niet te volgen.

In ieder geval, de vlotte, friese Sander had een mooie uitspraak. Hij is bij de Limburgse Janine. De mannen vinden Janine allemaal erg leuk. De één maakt dit meer duidelijk dan de andere man. Het leek wel of Michiel bijna aan het voordringen was, zo graag wilde hij bij Janine in de buurt komen. Ik had verwacht dat ze hem in ieder geval zou gaan kiezen om te blijven. Ik had het idee dat ze wel op dezelfde golflengte met elkaar lagen. In de vorige aflevering zagen we ook dat ze bijvoorbeeld tijdens het spelletje veel lol hadden samen en ze konden makkelijk met elkaar kletsen. Met de andere beide mannen ging dit wat stroever. Wel zijn deze mannen net als Janine wat rustiger en hebben ze kennis van het schapenvak.

Bij de keuze van Janine was ik net zo verbaasd als de vorige keer. Toen stuurde ze in mijn ogen ook de man weg die ik het beste bij haar vond passen. Opmerkelijk vond ik het.

Je merkt dat als Janine met Yvon in gesprek is, ze het ook altijd heel moeilijk vindt om bij haar gevoel te komen. Trouwens, weer even de complimenten voor Yvon. Wat stelt zij altijd de juiste vragen, precies op de juiste plek weet ze iedereen te raken waardoor iedereen even goed gaat nadenken. En misschien wel betere keuzes gaat maken, of hierdoor zijn of haar gedrag enigszins aanpast.

Maar terugkomend bij Janine. Volgens mij vindt ze het allemaal te spannend om een man dichtbij te laten komen. Dit keer kwam Michiel dichtbij en dan klapt ze dicht. Ze vindt hem te lief gaf ze aan. Ik denk dat Sander en Christiaan juist nog liever zijn. Toppers van mannen hoor. Absoluut. Maar of Janine verliefd op 1 van hen gaat worden, ik vraag het mij af!

Dan Jouke. Een man die blij is met zichzelf, of misschien juist wel onzeker is, maar heel duidelijk is in zijn keuzes. Wat mij opvalt is dat hij weinig empathie of gevoel toont. Hij gaat erg zijn eigen gang. Is natuurlijk ook nodig, dat je als boer zelfstandig je eigen keuzes weet te maken. Ook stond hij er al jong alleen voor om de boerderij te runnen. Dat doet hij volgens mij hartstikke prima. Maar een vrouw kiezen is toch wat anders dan een koe kiezen die wel of niet mag blijven, dan moet je inderdaad je gevoel uitschakelen en rationele keuzes maken. Nu niet.

Heel terecht vroeg Marion of Jouke nog iets van haar wilde weten. Want net als Rob vergeten de mannen persoonlijke vragen aan de dames te stellen. Ze vertellen over zichzelf. Maar heren, ook jullie moeten natuurlijk wel de juiste keuze maken. En die kun je niet alleen maken op basis van de buitenkant. Daarvoor moet je een vrouw ook leren kennen. Dus tip aan vele mannen die daten; stel een vrouw vragen om haar te leren kennen. Dan kun je een betere keuze maken of je haar ook echt leuk vindt. Ook voelt een vrouw zich dan gezien en gewaardeerd. Dan pas kun je samen wat gaan opbouwen.

Zowel Rob als Jouke kregen dus de vraag of ze ook nog wat van de dames wilden weten. Toen kwamen de vragen of de dames het praktisch gezien allemaal zagen zitten qua afstand ed. Uiteraard ook super belangrijk om te weten. Maar vraag hen iets persoonlijks, zodat je ze leert kennen! Kan gewoon gaan over haar hobby’s, bezigheden, werk etc.

Jouke stuurde daarna Marion naar huis. Zij leek hem te pittig voor hem. Misschien wel omdat zij het meest doortastand was door vragen aan hem te stellen. Maar of ze dan meteen te pittig is? Ik vraag het mij af. Sowieso kan ik mij voorstellen dat de afstand Limburg-Noord Friesland op den duur het stel had opgebroken. Samen met een stugge en eigengereide Jouke die weinig gevoel lijkt te hebben. Dan denk ik dat de heimwee was gekomen.

Ik blijf trouwens nog verbaasd dat hij die 2 leuke Friese meiden heeft weggestuurd tijdens de speeddate. Volgens mij had dat het voor hem veel makkelijker gemaakt.

Rob… tsja. Hij bedoelt het zo goed. Hij vertelt dat hij zo graag wil geven en daarom zoveel praat. Of is dat dan eigenlijk nemen?? Want dan krijgt hij alle aandacht, maar geeft hij geen aandacht. De dame die het liefst wil en ook heel lief is, is Sylvia en heeft hij naar huis gestuurd. Wat een teleurstelling voor haar. Ik vraag mij ook af of het een verstandige keuze is. Ik denk dat hij een beetje verblind wordt door Wendy die haar charmes in de strijd gooit. Ze begon met een erg kort rokje, maakt af en toe een toespeling of een kwinkslag. Maar ondertussen twijfelt ze zelf ook of ze echt wat voelt of dat het meer de kriebels voor het avontuur zijn. dat zou maar zomaar kunnen. En ze heeft haar 2 zoontjes, waarvoor verhuizen en een relatie opbouwen ingewikkeld kan zijn. Het lijkt leuk Rob, zo’n speelse dame, maar ik denk dat je beter voor de lieve en stabiele Sylvia had kunnen kiezen. Tip voor de volgende keer… ga vragen stellen en je weet beter waarop je gaat kiezen! En het opent de dames hun hart.

Hans die lieverd. Die ook bot uit de hoek kan komen. Wat fijn dat hij het ter sprake bracht. Zo kom je dichter bij elkaar. De dames konden hem zeggen hoe hij overkomt. Had hij natuurlijk helemaal niet in de gaten. En het kan niet anders dan dat hij zijn gedrag gaat aanpassen. Want deze man heeft gevoel, empathie, aandacht. Een lieverd. Een paar kilo minder zou hem nog aantrekkelijker maken.

Oh ja, dat doet mij ook even denken aan Jouke, ook jij moet toch even een leuke trui aantrekken. Niet alleen daar in je oude kloffie zitten en genieten van de knappe dames. Ze moeten ook op jou vallen! Dus hop, oude trui uit en even wat leukers aan en haren even in de gel!

Maar Hans. En Dinie. Zij zou hartstikke goed bij hem passen en ook bij de boerderij en de paarden passen. Dat is ze zelfs gewend. Maar… je ziet het gebeuren. Haar lieve man is overleden. Juist door al deze herkenningspunten mist ze haar man nog meer denk ik. Helemaal nu Hans ook nog foto’s erbij pakte die haar nog meer deden denken aan haar man. En Hans, wat nu jammer, dat je niet oppikte dat Dinie niet zomaar hoofdpijn had. Maar eigenlijk even echt goed met jou wilde praten. Als je haar toen had begrepen, waren jullie misschien wel heel dichtbij elkaar gekomen. Jammer. En Dinie, helaas, ze is er nog niet aan toe.

Dan de uitsmijter, Evert en zijn 3 dames! Kunnen jullie het begrijpen, dat deze 3 leuke dames Evert echt zo zien zitten? Uiteraard is Evert een hele prima kerel. Maar voor hen? Ik begrijp het niet helemaal. Stille wateren diepe gronden misschien? Maar ik twijfel aan de diepe gronden. Ik denk dat dit Evert is. Hij, de boerderij, zijn koeien en zijn broer. En zijn twinkelende oogjes, humor en geheimzinnigheid. Dat maakt vast wat los bij de dames. En grote handen natuurlijk, hè Maud! Prachtig, wat een geweldig en gepassioneerde vrouw is ze. Zo puur. En zo dol op Evert? Maar waarom? Is dit nu een typisch geval van Jing en Jang? Grotere tegenpolen kun je niet vinden lijkt mij. Zij begrijpt niks van hem en hij niet van haar. Ze heeft het maar opgegooid daar op de tracktor waar ze voor het eerst op zatJ. Wel een beetje gevaarlijk trouwens Maud, als je eruit rolde had je onder de band gelegen. Maar het ging goed gelukkig. Of hij haar leuk vindt vroeg ze. Ja, goed. Ja dat is ze. Ok, daar moet ze het mee doen. En doet ze graag. Wat een gelukje voor haar dat ze samen met Evert was, toen er koekalverij was. En er ook nog een koe met een hartje werd geboren!! Voor haar het teken aan de wand! Voor hem… och het is een stiertje. Allang gezien. That’s it. Ik ben zo benieuwd wie hij gaat kiezen en of het dan echt iets gaat worden!

Heerlijk om dit te volgen. Boeiend. En ook leerzaam. Ik kijk weer uit naar volgende week. Jullie ook?