• darkblurbg

Boer zoekt Vrouw, het is weer begonnen!!

Gepubliceerd op: 18-09-2023

Boer zoekt vrouw, het is weer begonnen! Ik vind het een feestje om dit mooie programma weer te gaan volgen. Feelgood, mooie beelden, leuke mensen, leuk hen te leren kennen en te gaan volgen en mee te leven hoe ze de liefde vinden. Of niet, dat kan natuurlijk ook. Spannend. Vanuit mijn werk als matchmaker ook heel interessant om te observeren wat er allemaal gebeurt en hier weer een stukje over te schrijven.

Het was leuk om alle boeren weer te zien nadat we ze alweer een poos geleden hebben leren kennen toen ze zich voorstelden. In de tussentijd zijn er heel wat brieven geschreven. Cadeaus gemaakt, pakpapier gekocht en gehoopt en gewacht door vele mensen uit het land.

En nu was het moment, alle boeren zijn samengekomen met Yvonne Jaspers bij een prachtige authentieke molen. De sfeerbeelden spraken voor zich en brachten ons direct in de mood.

 

Boer Richard is een lange, best knappe kerel. Hij is leuk en vlot maar ook verlegen tegenover vrouwen vertelde hij, anders zat hij hier niet. Hij is verhuisd naar Slowakije en heeft daar een oude Sovjetboerderij waar je letterlijk doorheen kunt kijken. De gezelligheid straalt niet van het gebouw af, maar hij moet het van zijn vruchtbare land hebben en dat gaat goed, dus hij maakt er wat van daar. Maar een vrouw daar ontmoeten, dat zat er voor deze uit van oorsprong afkomstige 32 jarige Groninger nog niet in. Yvonne bracht hem en zijn beste vriend 60 brieven. Het leek alsof hij daar even teleurgesteld bij keek, hij had misschien op meer brieven gehoopt? Dat had denk ik ook zomaar gekund, als hij daar niet had gewoond. Verder is hij leuk, vlot, avontuurlijk, knap, én lang, iets wat de meeste vrouwen heel aantrekkelijk vinden. Hij heeft zich door de brieven heen geworsteld. Ik hoop dat hij de juiste dames eruit heeft gepikt. Benieuwd wie we op de speeddate gaan zien.

 

Piet is dit jaar de oudste van het stel. Hij is 63 jaar, woont in Duitsland en komt van oorsprong uit Friesland. Hij had zijn 3 knappe en leuke kinderen meegenomen om hem te helpen de juiste dames uit de brieven te selecteren. 24 brieven had hij gekregen. Piet lijkt mij een leuke man, hij komt vriendelijk, warm en plezierig over. en hij kan over zijn gevoel praten. Iets wat vrouwen vaak heel fijn vinden. Hij vertelde dat hij gescheiden is, daarvan geleerd heeft dat het niet alleen om werk draait, maar dat je ook tijd voor elkaar moet vrijmaken. Dat gaat hij nu ongetwijfeld heel anders doen. We zagen al een paar leuke dames in beeld komen, die zouden wel eens heel goed bij Piet kunnen passen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met Piet, hij heeft er zin in een leuke vrouw in zijn leven te krijgen, hij heeft het verleden achter zich gelaten en ervan geleerd, zijn kinderen staan achter hem en gunnen hem het beste en hij lijkt mij een fijne man. Dat komt vast goed!

 

Dan Claudia, een knappe, vrouwelijke en ook stoere dame uit Frankrijk van 57 jaar. Ze runt daar alleen haar biologische melkveehouderij nadat haar grote liefde is overleden. Haar dochters zouden het zo fijn voor haar vinden als ze weer een lieve man ontmoet, een “ami pour la vie” waar ze weer lief en leed mee kan delen. Haar vriendin en vriend hielpen haar buiten bij de molen om een selectie te maken uit de 89 brieven. Haar vriend ging er volgens mij wel heel zakelijk doorheen en begreep pas later dat het eigenlijk allemaal liefdesbrieven zijn aan Claudia. Hij gooide sommige mannen wel heel makkelijk op de “nee” stapel. Maar ondanks dat, heeft Claudia een heel breed scala aan mannen gekozen. Ik denk dat de glaskunstenaar niet haar man gaat zijn, maar grote kans dat Claudia de juiste gaat vinden. Ze lijkt mij plezierig in de omgang, niet complex en ze gaat ervoor. Dé ingrediënten dat het lukt om de liefde te vinden.

 

Haico, een lieverd vind ik hem met een hele leuke lach. Hij is net anders dan anders door zijn lengte en waarom hij dat doekje draagt ben ik nog niet achter. Heeft hij een gek hoofd, gek haar, of is het gewoon een gewoonte en wordt hij veel knapper als hij het doekje afdoet? Ik ben benieuwd of we dat gaan zien! Hij had 18 brieven, hartstikke leuk. Hij is er heel blij mee want er hoeft er maar 1 tussen te zitten. Zo is het, ik zei tegelijk met hem precies hetzelfde J. Haico is hartstikke aardig, woont in het mooie Denemarken, hij is technisch, handig, sportief, avontuurlijk, wil nog bungeejumeopn en parachutespringen. Hij heeft een lieve zus met een hele mooie rechtgeknipte pony J. Ik denk dat je een gouden man aan hem hebt. Hij heeft leuke reacties gekregen. Ik ga ervoor het hem ook gaat lukken. Hij is lief, is er klaar voor een leuke vrouw te ontmoeten, de knop is om nu hij de 40 is gepasseerd en hij is oprecht en betrouwbaar.

 

Dan hebben we als uitsmijter Bernice. Jong, 23 jaar, verlegen, tikje degelijk. Ze leeft al jaren in haar eigen bubbel. Geboren in Friesland, nu woonachtig in Zweden, ze is druk op de boerderij met haar friese paarden. Ze ontmoet eigenlijk nooit een man en qua gevoel is ze nooit verder gekomen dan te denken: hmm die ziet er wel leuk uit. Ze is dus een groentje, en wat het voor haarzelf nog een stukje moeilijker maakt, naast dat ze helemaal geen ervaring heeft, is dat ze ook nog eens denkt dat het toch niet gaat lukken. Want ja, als je dat denkt, dan is de kans dat het gaat lukken natuurlijk ook heel klein. Het gaat er allemaal om hoe je er zelf in staat. Wil je echt, of eigenlijk niet? Gelukkig had Yvon dat ook haarfijn in de gaten. En met haar altijd geweldige vragen sloeg ze de spijker op zijn kop. En drukte ze haar voorzichtig in de goede richting. Om een keuze te maken. Uit de 430 brieven!! Wat veel! Daar zou iedereen stress van krijgen en door de bomen het bos niet meer zien. Maar voor iemand als Bernice die het sowieso allemaal zwaar inziet is het nog moeilijker. Gelukkig waren haar zwangere zus en later ook haar broer er om haar te helpen. Mensen met iets meer ervaring dan Bernice. Ik ben heel benieuwd of ze überhaupt 10 jonge mannen heeft gekozen die haar type zouden kunnen zijn. En dan ben ik benieuwd of ze een beetje loskomt en haar gevoel kan laten stromen. Of dat het een hele zware periode voor haar gaat worden en uiteindelijk niet lukt de juiste man te vinden…. 1 ding is zeker, Yvon is hard nodig met haar immer geweldige vragen om haar op het goede spoor te brengen, want dat heeft ze wel nodig.

Op naar volgende week, de speeddates. Benieuwd naar alle ontwikkelingen die we dan gaan zien!