• darkblurbg

BzV De liefde bloeit op!

Gepubliceerd op: 25-04-2022

De liefde bloeit op! Ja ja, er bloeien verschillende liefdes op bij Boer Zoekt Vrouw! Wat fijn! De ene liefde nog pril, de andere liefde was er al, maar werd nog ingehouden, de andere liefde is wellicht onbeantwoord. Maar er vliegen verschillende vlinders in het rond....

Bij Jouke en Karlijn is de vonk overgesprongen. Ik zag het vorige keer gebeuren. Jij ook? Karlijn straalt van oor tot oor. Ik snap Jouke helemaal dat hij op deze leuke, stralende, vrolijke en luchtige meid valt. Ze is ook nog eens boeredochter, begrijpt dus dit leven. En ze laat zich niet door de wijs brengen door zijn nukkige of norse buien. Natuurlijk is Lotte ook een hele leuke meid, dat vindt Jouke ook. Maar Karlijn en hij, ik vind ze een leuk setje. Ik denk ook dat zij voor haar positieve houding een goede invloed op Jouke kan hebben, waardoor hij ook iets milder zal kunnen worden.

Vond je zijn kusje en omhelzing ook wat karig? En hoe vond je het hoe hij Yvon bijna van het erf joeg? Want Jouke, je dacht dat je niks aan Yvon hebt gehad, maar uiteraard wel. Zonder BzV had je haar waarschijnlijk nooit ontmoet.
Inmiddels heeft Jouke zijn boerderij omsingeld door kuilbalen en zijn ruiten dichtgeplakt zag ik laatst toen ik daar toevallig langs reed. Benieuwd wat daarbinnen allemaal gebeurt...

Hans, ohoh Hans. Niet zo handig om Annette haar naam steeds niet te weten. Maar Annette is een hele lieve, positieve vrouw die het allemaal niet zo zwaar neemt. Ook vond hij haar gevoel voor humor maar een 6….. Maar gelukkig, eindcijfer een 9,5. Ik denk dat ze het samen heel leuk gaan hebben. Annette neemt Hans zoals hij is. Met zijn grote broek en dikke buik J. Uiteindelijk is hij een lieverd. En zij zeker. Gelukkig klikte het ook heel erg goed tussen haar en de kinderen. Ik gun hen een mooie toekomst samen.

Rob… Ik hoor het steeds van diverse mensen om mij heen. Dat ze de kriebels krijgen van Rob. Ja, hij is wat bijzonder. Maar heeft natuurlijk een goed hart. En daar gaat het om uiteindelijk. Ik vind het wel wat dat Wendy hem al die tijd het hoofd op hol heeft gebracht. Daar is een man, en zeker gepassioneerde Rob, niet tegen bestand. Dan gaan de hormonen stromen en is er geen houden meer aan. Maar ja Wendy, nu blijf jij over, dat besef jij ook, en nu komt steeds meer naar boven dat je niet echt wat voor hem voelt. En dat het lastig wordt qua afstand en met jouw kids. Eigenlijk wist je dat vantevoren ook. Dan hoop ik nu dat Rob het heel goed gaat aanpakken en dat Wendy echt probeert haar hart voor hem te openen en dat het toch wat wordt. Want ze passen toch best wel goed bij elkaar. Je ziet vaak dat mensen die goed bij elkaar passen, ook enigszins op elkaar lijken. Dat zie ik bij hen ook, beide lang en rank, een naturelle uitstraling, gepassioneerd, net een beetje anders, graag willen winnen en ook heel gek kunnen doen. Ik hoop het voor hen dat ze tijdens de citytrip nog meer nader tot elkaar komen en dat de vonk ook bij Wendy overslaat.

Janine… dat wordt niks denk ik. Ze is er nog niet klaar voor. Ze blokkeert aan alle kanten. Krijgt hier enorme stress van. Ze zit maar in haar hoofd. Kan en durft haar gevoel niet te openen. Ze heeft een nare ervaring gehad met haar ex. Dat gebeurt vaker, dat iemand een dusdanige beschadiging heeft opgelopen, dat die persoon hierna geen relatie meer durft aan te gaan. Misschien heeft ze een narcistische man gehad, is ze keihard in de steek gelaten of is hij vreemd geweest. Waarschijnlijk zoiets. Ze zal dit eerst goed moeten verwerken, haar wonden helen, leren dat niet alle mannen zo zijn, en weer durven vertrouwen op haar gevoel en op mannen.
Ik denk dat deze beide mannen sowieso niet bij haar passen. Christiaan voelt natuurlijk vrij vertrouwd voor haar omdat hij een beetje hetzelfde doet als zij, afstandelijk blijven. En dat voelt natuurlijk wel veilig, dat hij zo op afstand blijft. Sander komt te dichtbij denk ik voor haar. Het streelt haar ego dat hij zo eerlijk en open vertelt verliefd op haar te zijn. Maar uiteindelijk is dit veel te eng voor haar. Ook vind ik Sander en Janine in alle eerlijkheid niet bij elkaar passen, letterlijk spreken ze een andere taal.

Ik vind dat Janine 2 keer een hele leuke man had uitgezocht, maar hem toen toch naar huis heeft gestuurd. Beide keren leuke vlotte mannen uit het zuiden van het land. Bij hen dacht ik iedere keer, dat zal hem worden, en was ik zo verbaasd dat ze hem liet gaan. Maar waarschijnlijk omdat ze eigenlijk veel te bang is.

Als ik Janine was, zou ik voor nu proberen rustig te blijven, er niet te zwaar aan te tillen, iemand te kiezen, eerlijk te zijn dat je nog niks voelt en gewoon gezellig samen op pad gaan. Dan zie je het wel of er iets opbloeit en is dat niet zo, dan ben je weer een ervaring rijker. Ze hoeft natuurlijk helemaal niet met 1 van hen direct te trouwen. Ook al kiest ze nu iemand, ze zit nog steeds nergens definitief aan vast.

Dan Evert… het blijft spannend! Wat denken jullie, voor wie zal hij kiezen? Ik dacht steeds Maud. Echte ying en yang zijn ze met zijn 2en. Wat is ze open, lief en puur hè. Wat een bijzondere vrouw. Toch denk ik dat Evert voor Nans zal gaan, maar zeker weten doe ik het niet. Ik vind het mooi om te zien hoe beide vrouwen met zulk goed teamwork Evert heel langzaamaan weten te openen. Dat ze hem oprecht een hele leuke man vinden en er alles aan willen doen om hem beter te leren kennen. Ik denk dat ze vooral vallen op zijn mysterieuze blik en de aandacht die hij voor hen heeft, ook al is het vaak in stilte. Ze helpen hem enorm door hun briefjes, 1 op 1 gesprekken te regelen en Maud die nu bewust een brief schrijft omdat hij dan iets meer kan ontspannen. Leuk hoor. Dat zou toch mooi zijn, als zo’n introverte boer op zijn leeftijd nog de liefde weet te vinden. Doet mij ook denken aan dat ik eens een boer van 50 jaar succesvol heb gekoppeld aan een leuke vrouw. Hij had ook nog nooit een relatie gehad en besefte dat hij inmiddels al 50 jaar was en dat daar echt verandering in moest komen. En dat is gelukt! Dat gun ik Evert ook van harte. En Maud of Nans.

Ik ben erg benieuwd naar volgende week en ik hoop dat bij iedereen de liefde dan opgebloeid is of nog verder doorgroeit!