• darkblurbg

BZV Ik hou van jou!

Gepubliceerd op: 10-05-2022

Ik hou van jou. Het is gezegd tijdens BZV en zelfs bij 2 stellen! Heb je het ook gehoord? Wat mooi......

Wat vind ik BZV toch een prachtig en puur programma. En wat gaat het goed hè, bij de meeste stellen!

Het stel van het jaar vind ik Maud en Evert. Wow! Zo verschillend en daardoor passen ze zo ontzettend goed! Ik denk dat ze het gaan redden deze twee! Weet je waardoor? Omdat ze elkaar waarderen en respecteren. Elkaar echt nemen zoals ze zijn. Ze zijn beide gevoelsmensen, hebben een lief karakter en hebben een onzekere kant. Daarnaast is Maud ontzettend extravert en Evert ontzettend introvert. Voor Evert is dat een heel fijn gevoel dat hij op Maud kan leunen met haar extraverte uitspraken. Ze neemt hem mee. En door haar onzekerheid vraagt ze Evert vaak of het goed gaat samen. En dat gaat het! Samen zoenen in de stromende regen, avontuurlijke paadjes opzoeken tijdens de city trip. En mooi hè, hoe hij haar kwam opzoeken in de grote stad, in haar lege huis met hangmat. Wat een contrast. Prachtig. Maar ze oordelen niet en nemen elkaar zoals ze zijn en waarderen elkaar. Evert vertelde haar van haar te houden, wat een mooie bevestiging voor Maud. En vroeg haar of ze volgende week of de week erna weer naar de boerderij komt. Heel graag! Evert zal vast en zeker steeds opener worden dat zag je nu al. En Maud zal steeds zelfverzekerder worden. Op naar een mooie toekomst met dit mooie ying en yang stel!

Nog een stel die al van elkaar zijn gaan houden zijn Hans en Annette. Mooi hè, hoe blij deze 2 mensen met elkaar zijn. Beide pure en lieve mensen. Ze maken veel lol, houden van lekker eten en drinken en zijn gewoon blij met elkaar. Meer heb je niet nodig. Mooi ook hoe Annette hem ook neemt zoals hij is, met zijn dikke buikje maar met zijn liefde voor haar. Daar gaat het om. Ze maken al voorzichtige plannen hoe ze het bij hem op de boerderij zou vinden. Mooi, ze kijken vooruit, nemen elkaar zoals ze zijn en genieten samen. Hans sloot af dat hij zijn Grietje heeft gevonden. Super!

Nog zo’n blij en verliefd stel zijn Jouke en Karlijn. Ook een koppel die perfect bij elkaar past. Zij met haar blijheid en sprankeling. Wat chaotisch en neemt het leven licht. Jouke is serieuzer en norser en kan snel oordelen. Leuk dat hij vertelde dat hij van haar leert dat het leven niet zo zwart/wit is en door haar meer de nuances ziet. Fijn zoals ze elkaar daar in aanvullen. Door haar blije karakter zal ze ook goed met zijn norse trekken om kunnen gaan. En fijn dat ze een boerendochter is, daardoor begrijpen ze elkaar snel en paste hij ook direct in haar familie. Heerlijk die 2 zo gelukkig te zien samen en beide te zien stralen van verliefdheid.

Dan waren er nog 2 mannen die straalden van verliefdheid, maar waarbij het nog moeizaam gaat.

Eerst Rob. Zijn wangen zijn rood en zijn ogen stralen. Wat is hij verliefd op Wendy. Maar helaas… Wendy voelt het niet. Ze probeert zich wel open te stellen. Maar de verbinding krijgen ze niet. Ik denk dat het komt omdat Rob zo ontzettend enthousiast is en zo graag wil. Hij geeft maar en geeft maar. Maar teveel. Cadeaus, serenades, grapjes, kusjes. Maar ook veel verhalen en meningen over hoe hij het ervaart. Hij vertelt haar dat hij het zo’n leuke dag vindt en het zo goed vindt gaan. Maar vraagt haar niet gewoon oprecht over hoe het met haar gaat, wat zij van de dag vindt, wat ze leuk vindt. Oftewel, geef haar oprechte aandacht en leer haar kennen om wie ze is. Dan voelt Wendy zich gezien en gehoord en krijg je verbinding samen. En doet ze er echt toe als persoon en is ze niet degene waarop hij al zijn verlangens heeft geprojecteerd. Je ziet haar steeds verder in haar schulp kruipen. Ik denk dat het wijs is voor Rob om hier eens met een goede coach oid mee aan de slag te gaan. Hier is vast en zeker een laag onder, wat hij op kan lossen. Daardoor zal hij veel meer in balans zijn en wel de liefde vinden, die hij zo ontzettend graag wil. Het zou voort kunnen komen uit een angstige hechting vanuit vroeger. Dat is op te lossen waardoor je wel een veilige hechting kunt krijgen en het je wel lukt een stabiele relatie op te bouwen.

Bij het andere stel waar het moeizaam gaat is Jeanine en Sander. Jeanine is het tegenovergestelde van Rob. Waar Rob enorm graag wil, durft Jeanine echt niet. Ze is zo bang, je ziet haar vaak verkrampen. Ik zag nu tijdens de citytrip wel vaak ontspanning bij haar en zocht ze iets van toenadering naar Sander. Maar wat vindt ze het moeilijk. Ze vertelde hem heel eerlijk en open dat ze zo gekwetst is in haar vorige relatie. Dat ze alles is verloren. En het vertrouwen in echte liefde is kwijt geraakt. Het lijkt dat Jeanine bindingsangst heeft. Ik vind dat Sander het geweldig doet. Hij blijft rustig, geeft haar vertrouwen, luistert naar haar, vraagt wat hij kan doen om haar te helpen. Blijft verder zichzelf en blijft positief, ontspannen en ook vrolijk. Dat is wat hij kan doen. Hopelijk geeft dat haar voldoende vertrouwen en ruimte om te ontspannen en te ervaren dat echte liefde wel bestaat. Dat het onvoorwaardelijk kan zijn. Dat je niet gekwetst wordt als je van iemand houdt. Misschien heeft ze met een narcistisch type een relatie gehad. Zo iemand kan je totale eigenwaarde en vertrouwen kapot maken. Aan Sander kan ze een hele goede man hebben. Hij is oprecht, stabiel en betrouwbaar. Misschien helpt het haar ook een goede therapeut te zoeken om die laatste stappen te maken. En dan zouden ze het kunnen redden. Ik hoop het.

Heel erg benieuwd naar volgende week hoe het iedereen dan vergaat. Ik hoop heel veel gelukkige gezichten te zien!