• darkblurbg

Ieder mens is uniek

Gepubliceerd op: 06-01-2017

Ieder mens is uniek. Iedere keer is het weer een verrassing als ik aanbel. Wie doet er open? Wat voor persoon staat er achter de deur. Hoe is zijn huis? Wat is zijn verhaal? Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen persoonlijke verhaal. En altijd is het verhaal bijzonder en kom ik weer een stukje rijker de deur uit. Ieder mens heeft zijn eigen kijk op de wereld. Dat is zo mooi. En daarna begint de zoektocht. De zoektocht naar de partner die bij deze unieke persoon past.

 

Wat is het altijd weer bijzonder. Ik heb een persoon kort gesproken aan de telefoon, een afspraak gemaakt en een paar dagen later stap ik in de auto. Zo kom ik in allerlei mooie plaatsen in een straal van 50 km rondom Heerenveen terecht. Ik ben van letterlijk het noordelijkste puntje in Friesland, tegen de Waddenzee aan geweest, tot en met in prachtig authentieke dorpjes in Drenthe en Overijssel. Ik heb mooie boerderijen bekeken, in kleine rokerige flatjes gezeten en in verrassend prachtig ingerichte huizen van alleenstaande mannen. Wat leuk en boeiend!

En dan druk ik op de bel en wie staat daar? Krijg ik een kopje koffie, misschien zelfs met een heerlijke koek, of krijg ik helemaal niks? Zit ik op een smoezelig stoeltje onder de kattenharen of in een heerlijk luxe fauteuil aan een prachtige keukentafel. Altijd is het weer anders. Vindt iemand het fijn om over zichzelf te vertellen en weet ik in een half uur al iemands complete levensverhaal? Of vindt iemand het heel erg moeilijk om ook maar iets over zichzelf los te laten. Echt iedereen kom ik tegen. En altijd is het interessant.

Dan weer kom ik bij een lieve, introverte jongen van 30 jaar die graag een gezin wil stichten. Die zijn zaakjes verrassend goed voor elkaar heeft en heel slim in het leven staat. Dan kom ik bij een knappe, hippe meid van 37 jaar die gewoon een leuke vriend wil na verschillende mislukte relaties. Dan weer kom ik bij een vrijgezelle boer van 55 jaar die nog nooit een relatie heeft gehad. Of ik stap binnen bij een super knappe boer van 39 jaar die ook gewoon graag een leuke vrouw bij hem op de boerderij ziet en een gezin wil stichten. Nou, haar bedje is gespreid, wat een prachtig en hip ingericht huis heeft hij. Dan weer kom ik bij een spirituele en intelligente man van 60 die weer graag een vrouw in zijn leven wil nadat hij weduwnaar is geworden. Dan weer bij een hippe, knappe vrouw van 60 die een maatje zoekt om lekker weekendjes mee weg te gaan. Dan weer bij een eenzame man van 83 jaar die nog graag een lieve en intelligente vrouw zoekt. En dan een vlotte en charmante man van 82 jaar die nog vol energie zit en graag op pad wil met een leuke dame. 

Jong, oud, dik, dun, knap, minder knap, hip, ouderwets, veel relatie ervaring, of nog helemaal niet, vlot of verlegen, extravert of introvert, laag geschoold of ontzettend hoog opgeleid, werkloos of topsalaris. Het maakt niet uit. Iedereen is uniek en staat weer anders in het leven. Iedereen heeft weer zijn eigen verwachtingen van een fijne partner. Iedereen is bijzonder. Maar uiteindelijk zoekt iedereen hetzelfde. Een maatje waarmee het klikt. Iemand die er voor je is. Een arm om je heen. Een vriend om mee te praten. Iemand die je vertrouwt. Waar je samen gezellige momenten mee kunt delen. De liefde, dat is wat iedereen zoekt. Daarin zijn we allemaal gelijk.