• darkblurbg

Waarom pas je wel bij de een en niet bij de ander?

Gepubliceerd op: 06-01-2017

Wat maakt het nu dat je wel bij de ene persoon past en niet bij de ander? Dat is een interessante en belangrijke vraag om te weten. Wanneer heb je nu een betere match? Als je verschillend bent en elkaar aanvult. Of als je juist veel overeenkomsten hebt?

Het is altijd goed als je elkaar op een aantal punten goed kunt aanvullen. Met name punten waar je zelf iets minder goed in bent, dan is het goed als iemand anders je daarop aan kan vullen. Kun jij niet zo goed plannen en hij wel? Goed! Slaat de stress bij jou snel toe en is hij de rust zelve? Fijn! Als je verschillen elkaar maar aanvullen. En niet te ver uit elkaar liggen waardoor je elkaar irriteert. Want als iets verder doorslaat naar TE dan vul je elkaar niet meer aan maar irriteer je elkaar. En daar schuilt het gevaar. Is hij slordig maar jij netjes? Kan elkaar goed aanvullen. Maar oh jee, als hij wel een mega sloddervos is en jij enorm pietje precies. Dan heb je hier wel een punt van discussie.

Maar wat vooral een succesfactor is in goede relaties, als je toch wel veel overeenkomsten hebt. Als je elkaar herkent. Zoals in je waarden en normen. Hoe sta je in het leven. Hoe ben je opgevoed. Wat is belangrijk voor jou? Welke interesses heb jij? Kan hij zich daar ook in vinden? Hoe is je slaapritme? Wat voor eten vind je lekker. Trek je er graag op uit of ben je een huismus? Houd je van avontuurlijke vakanties of zit je liever samen in een bungalowpark in Nederland. Hoe meer overeenkomsten, hoe meer succes op een goede relatie. 

Zelfs als je uiterlijk op elkaar lijkt heb je meer kans op succes! Vind je iemand lekker ruiken? Ook heel belangrijk! Vind je iemands non verbale communicatie prettig? Houd je van dezelfde kleding stijl?

Ga dus op zoek naar iemand die op je lijkt en je hebt een grote kans op een fijne relatie!