• darkblurbg

Weer gelukkig in de liefde en zelfs al op vakantie samen!

Gepubliceerd op: 14-04-2017

Weer gelukkig in de liefde en zelfs al op vakantie samen! Ik steek weer de vlag uit want er is weer een koppel gelukkig geworden in de liefde. Wat word ik daar toch blij van!! Nog maar anderhalve maand geleden heb ik hem gezocht en ingeschreven. Een hele stoere mijnheer van 79 jaar. Hij woont in een gezellig ingericht vrijstaand huis in een leuk dorp in Friesland. Hij is echt een type ruwe bolster blanke pit. Hij komt in eerste instantie nors over en is een man van weinig woorden. Maar als hij loskomt is hij een hele fijne man.

Hij is een echte familieman. Hij heeft een hele warme band met al zijn zoons, dochters en kleindochters.

En wat is het een gemis. Nog geen jaar geleden is zijn vrouw overleden. Wat hadden ze een prachtig huwelijk. Wat vulden ze elkaar goed aan. Ze was niet op haar mondje gevallen en stond haar mannetje tegenover hem. Ze begrepen elkaar volledig. Na een kort ziekbed is ze overleden.

Wat is het nu stil in huis. Hij trekt er vaak op uit om de leegte van het huis niet te voelen en om de gezelligheid op te zoeken. Hij doet veel klussen in het bedrijf van zijn zoon. Zelf heeft hij altijd een zware baan als projectleider in de bouw gehad. Hij heeft de hele wereld over gereisd. Hij is een goed ontwikkelde man met veel levenservaring.

Hij dacht, zo wil ik niet. Ik ben zo levenslustig. Ik heb een geweldig grote camper. Ik wil zo graag weer op vakantie. Maar alleen op pad, dat wil niet. En in huis wil ik ook zo graag weer de gezelligheid van een vrouw. Het haar naar de zin maken.

Zo las hij begin dit jaar mijn interview over mijn prachtige werk van relatiebemiddelaar in de Heerenveense Courant. Dat sprak hem aan. En het was fijn om een persoonlijk verhaal te lezen waardoor hij een goed beeld kreeg. Het was ook vertrouwd dat ik bij hem uit de regio vandaan kwam. En dezelfde friese taal als hem spreek. Hij heeft mij gebeld en zo ben ik bij hem op bezoek geweest.

Na zijn inschrijving zijn mijn collega’s van Mens & Relatie en ik op zoek gegaan voor hem naar een fijne vrouw. Het duurde een paar weken en toen schreef zich een leuke, goed ontwikkelde dame in van zijn leeftijd bij mijn collega. Dit was een vrouw die haar mannetje wist te staan, iemand met een heel warm hart, een familiemens, en net als zij dol op vakanties. Er op uit met de camper naar een warm land was ook iets wat zij graag wilde.

Zo hebben ze elkaars gegevens gekregen en elkaar ontmoet. Hij vond haar direct aantrekkelijk. Zij moest even wennen. Maar na een 2e ontmoeting was ze helemaal verkocht. Wat een zorgzame man. Hij wilde mij de hele dag in de watten leggen vertelde ze.

Ze hebben een heel weekend met elkaar opgetrokken. En ze voelen zelfs allebei al vlinders. Hij belde mij met het goede nieuws. Geppy, het is klaar, wat een leuke vrouw heb ik ontmoet. En je raadt het nooit, vertelde hij. Ze heeft zelfs gevraagd of we met de paasdagen al een week met elkaar op vakantie gaan! Weten we direct wat voor vlees we in de kuip hebben. Dat is toch prachtig. En wat bijzonder dat ze direct al zo’n stap nemen. Mijn zoon zag het al aan mij. Mijn ogen glinsteren weer. Bedankt zeg!

Wat wens ik deze mensen een prachtige toekomst samen toe. Beide weduwe en weduwnaar. Een prachtig huwelijk gehad. Hun eigen man en vrouw zullen ze nooit voor elkaar kunnen vervangen. Maar ze kunnen wel op hun eigen manier weer een prachtige nieuwe relatie aangaan en genieten van elkaar en van het leven en samen prachtige vakanties beleven.