• darkblurbg

Weer gelukkig in de liefde!

Gepubliceerd op: 11-04-2017

Weer gelukkig in de liefde! Wat is het altijd weer een groot feest als de telefoon gaat en ik een gelukkige cliënt of cliënte aan de telefoon heb die mij vertelt het geluk weer gevonden te hebben in de liefde! Zo ook weer afgelopen week. Ik had het goede nieuws al gehoord van mijn collega Janny van Mens & Relatie uit Groningen. Haar cliënt had haar namelijk al op de hoogte gesteld weer verliefd te zijn. En dat wel op mijn “dame”. Ik noem haar voor het gemak Betty........

 

Betty belde mij onlangs helemaal blij op. “Stop maar met zoeken hoor! Dit kon hem wel eens zijn. Wat hebben we veel raakvlakken en wat voelt het vertrouwd. Alsof ik hem al jaren ken! Hij zat bij mij op de bank en het was net of hij er altijd al gezeten had.” Wat is dat toch prachtig om te horen. Betty vertelde verder; “Het is zo leuk dat we beide dol zijn op Ierland, van dezelfde muziek houden en erg kunnen lachen samen. Ook is het fijn dat we rekening met elkaar houden en beide niet te hard van stapel willen lopen. We genieten enorm van deze leuke klik tussen ons en laten de toekomst op ons afkomen”.

Ik geniet helemaal met Betty mee. Een hartelijke, open en spontane vrouw in de 60 uit de buurt van Sneek. Ze heeft zich een half jaar geleden bij mij ingeschreven. Wat was dat een gezellige middag toen ik haar inschreef. Ze vertelde honderduit en we zaten heerlijk in haar warm ingerichte huis. Ik kreeg lekkere koffie en ook werd ik zelfs verwend met chocolaatjes.

Ze vertelde dat ze in haar leven pech had gehad op het gebied van mannen. Ze is 2 keer gescheiden, beide mannen bleken niet goed voor haar. De ene man is er met een andere vrouw vandoor gegaan en de andere man behandelde haar erg slecht. Heftig, welke verhalen ik regelmatig te horen krijg. Wat gun ik deze spontane vrouw toch een leuke man.

 “Ach”, zegt ze; “Ik schrijf mij in, ik zou het zo fijn vinden om een goede man te vinden waar ik een hechte band mee op kan bouwen. Waar ik fijne dingen mee kan delen. Samen lekker genieten en er ook zijn in moeilijke tijden. Maar Geppy, ik verwacht er niets van hoor. Zal er wel iemand bij mij passen?”

Ongetwijfeld, voor iedereen is er iemand. Ik ga voor Betty op zoek. Ik stel haar na een aantal weken al voor aan een hele leuke man die ook nog eens vlakbij haar woont. Ze hebben veel raakvlakken. En hij heeft ook nog eens een baard, iets waar ze erg van houdt! Ze hebben elkaar een aantal keren ontmoet en bellen mij beide daarna op. Helaas stopt het contact tussen hen. Ze geven allebei aan dit een heel goede match te vinden. Ze zouden ook heel goed bij elkaar kunnen passen want ze hebben heel veel raakvlakken. Maar op persoonlijk vlak wil de chemie niet komen. Het gevoel blijft weg. Wat jammer. Maar dat kan natuurlijk. Liefde blijft iets magisch en kun je niet dwingen.

Ee poos later heeft Betty een date met een cliënt van mijn collega uit Noord Friesland. Helaas was dit van beide kanten niet wat ze ervan verwacht hadden. De mijnheer was chagrijnig en straalde geen plezier uit. Een ontmoeting met hem was helaas niet voor herhaling vatbaar. Ook dat kan gebeuren.

Toen bleef het een poosje stil voor Betty, maar ondertussen zochten wij natuurlijk gewoon door. Een aantal weken geleden kwamen mijn collega’s van Mens & Relatie uit het noorden en ik weer bij elkaar met onze mappen. We gingen weer bemiddelen. Wat is dat leuk, al onze cliënten doornemen en kijken waar we een match kunnen maken. En dat zijn er altijd vele. Mijn collega Janny uit Groningen vertelde over haar cliënt en liet zijn foto zien, een fijne man, ietwat ruig en stoer, goed ontwikkeld, houdt erg van Ierland, open minded, humor. Ik dacht meteen aan mijn Betty. Mijn collega raakte ook enthousiast. Ik belde Betty op de terugweg naar huis dat ik een leuke man voor haar had gevonden en dat we hen graag aan elkaar wilden voorstellen. Oh ja, hij rookt wel dat wil je liever niet. Nou ja, dat is dan niet anders, gaf Betty aan. ze wilde hem graag ontmoeten.

Ze hebben elkaar gebeld om een afspraak te maken en hebben elkaar nu diverse keren ontmoet en bellen en appen regelmatig met elkaar. Iedere keer is het een feest als ze elkaar weer zien. Wat hebben ze het gezellig, kunnen ze heerlijk praten en voelt het toch vertrouwd. "Wat fijn om ook weer eens een arm om je heen te hebben. Heerlijk, wat geniet ik". Ze denken zelfs al voorzichtig aan een reis samen naar Ierland.

Prachtig, weer een gelukkig koppel erbij, waar het leven weer glans voor heeft, die heel veel zin hebben in de toekomst samen en weer helemaal gelukkig in de liefde zijn. Daar doen we dit prachtige werk voor!!!